Houthakkers proberen een kastanjeboom om te hakken en krijgen de schrik van hun leven

Gepubliceerd op 03/15/2021
Advertentie

Eigenlijk komt niemand op het werk met de verwachting om een avontuur voor het leven te vinden. Maar zodra er iets geks gebeurd, geeft dit genoeg motivatie om de volgende dagen op tijd op je werk te verschijnen. Wellicht word je zelfs verliefd op het werk waar je haat gevoelens voor begon te ontwikkelen! Je hebt in ieder geval geen saaie dagen meer op de werkvloer. We kunnen het begrijpen als je moeite hebt met denken aan een interessante gebeurtenis die op werk heeft plaatsgevonden. Deze houthakker had ook nooit verwacht iets fascinerends te vinden toen hij aan zijn werkdag begon. Wat vond hij eigenlijk op deze dag?

Verrassing

Deze houthakker en zijn collega’s krijgen vaak genoeg bomen toegewezen om ze dagen lang mee bezig te houden. Hij was al de hele dag bezig met de elektrische zaag om er zeker van te zijn dat deze de bouwvereisten tegemoet kwamen. Samen met zijn team was hij in staat om de taak goed op gang te krijgen. Tijdens het voorbereiden (voorverwarmen) van de apparatuur kwam het team tot de conclusie moesten stoppen. Waarom? Ze zagen allemaal iets waardoor zij op dat moment niet verder konden gaan met hun werkzaamheden.

Surprise

Verrassing

Weer een dag

Alles ging prima voor de houthakkers van Georgia Kraft Co. Maar zij werden verstoord toen de cirkelzaag tegen een specifieke boom aan ging slijpen. Dit bleek het begin van een geweldige maar shockerende ervaring voor het team!

Just Another Day

Weer een dag

Een merkwaardige ervaring

Tot op de dag van vandaag kijken de houthakkers met veel plezier terug op deze gebeurtenis. De wereld zit vol met unieke ervaringen. De wetenschap werd misschien wel betrokken bij de mogelijke uitleg van het incident, maar is nog steeds lastig te verwerken.

Screenshot 12

Een merkwaardige ervaring

Mysterieuze vondst

Het was een bewolkte ochtend. Dit was het moment waarom zij datgene zullen ontdekken dat hun zal shockeren en een mysterie zal blijven tot er meerdere antwoorden kwamen. Wat kan deze vreemde boom verbergen? Kun jij het raden?

Screenshot 9

Mysterieuze vondst

Niet veel fans

Niet veel mensen vinden houthakken een fascinerend beroep. Velen kijken neer op de baan simpelweg door de uitvoering ervan. Zij zouden tenslotte zonder baan zitten als zij niet werden ingezet om bomen te kappen!

Screenshot 10

Niet veel fans

Niks raars

Het is niet hetzelfde in Jasper City. Daar heeft elke familie een directe of indirecte connectie met dit werk. De stad bevindt zich in Pickens County, Georgia en ligt naast grote bergen als de Big Canoe, Bent Tree, en The Sharp Mountain Preserve. Het wordt vaak “de eerste berg stad” genoemd.

Nothing Weird

Niks raars

Slecht hout

Aan het begin van de 20e eeuw werd dit type hout bijna uitgeroeid door schimmel. Gelukkig overleefden ze het en verspreidden zich vervolgens over New Hampshire, Tennessee, Alabama, Georgia en Novia Scotia. Ook al zijn ze uniek, de boom bleek nog vreemder te zijn dan normaal gesproken.

Not Good Wood

Slecht hout

Een goede geldbron

Er is een massa aan Amerikaanse kastanjebomen die de bergen vlakbij Jasper City omringen. Dit is een goede bron van inkomen doordat ze waardevol zijn, in commerciële zin. Over het algemeen groeien ze snel uit de grond en groeien ze zelfs sneller dan eikenbomen.

Screenshot 8

Een goede geldbron

Een pauze

In 1980 gingen ongeveer 7 of 8 werknemers van Georgia Kraft Co. rond 10 uur ‘s ochtends hun huis uit om te werken. Ze gingen toen met een lege vrachtwagen mee om naar de locatie te gaan. De werknemers hadden veel te doen voordat het tijd was om naar huis te gaan. De houthakkers werkten aan verschillende taken vanaf het moment dat ze op locatie aankwamen. Het was een normale dag totdat ze klaar waren met hun lunchpauze. Toen ze na de lunch hun taken hervatten, merkten ze iets vreemds op aan een van de bomen.

A Break

Een pauze

Aparte boom

Zij waren het schema aan het opvolgen en kapten de bomen om die ze moesten omkappen. Er waren er toentertijd niet veel over. De overgebleven bomen bestonden uit een minder zware boom en een waarvan zij dachten dat deze uitgehold was.

Odd Tree

Aparte boom

Een geheim dat het moeilijk maakte

Ze dachten gelijk dat dit een eenvoudige taak zou worden. Het leek erop dat het een eitje zou zijn in vergelijking met de rest. De boom had echter een geheim moeilijker maakte.

O

Een geheim dat het moeilijk maakte

Iets ongewoons

Na het voelen van de boomstam besloten de houthakkers het in kleinere delen te kappen om het makkelijker te kunnen vervoeren. Zij volgden het protocol, maar een van de houthakkers merkte dat er iets raars was met een specifieke boom.

Screenshot 4

Iets ongewoons

Niet correct

Zij gingen ervan uit dat de boom was uitgehold, en dit was niet volledig fout. Maar het betekende dat er licht door de boomstam moest schijnen. Dit was niet zo. Het hield in dat de boom niet uitgehold was en dat er iets beneden zat. Welke was het?

Not Right

Niet correct

Een zwart gat

Mensen die de boomstam van een afstand hadden gezien beweerden dat er een zwart gat in zat. Het maakt niet uit hoe ze ernaar keken want de boom was absoluut bekonkelend. De meest logische verklaring was dat er een stengel in groeide. Maar de waarheid was veel vreemder dan dat!

Black Hole

Een zwart gat

Een alternatief

De houthakkers waren in de war. Wat kon de mogelijke verklaring zijn dat het licht er niet doorheen scheen? Zij hadden daarnaast nog een probleem. Wie van de teamleden was er dapper genoeg om te kijken wat er aan de hand was?

An Alternative

Een alternatief

Twijfelende mensen

Er waren verschillende vermoedens in de gemeenschap. Wij zullen de houthakkers niet de schuld geven als zij zich niet vrijwillig wilden opgeven voor dit werk. De mogelijkheid was er dat ze gevaar konden lopen. De twijfel was een goed excuus.

Screenshot 3

Twijfelende mensen

Erin gaan

De houthakkers waren in patstelling. Uiteindelijk ging een van de mannen uit het team vrijwillig de taak uitvoeren. Hij wilde in de boomstam klimmen om te zien wat er gaande was. De dappere man boog voorover en ging met zijn halve lichaam de boomstam in om het geheel van dichtbij te bekijken.

Going In

Erin gaan

Gillen

Uit het niets sprong hij eruit en begon hij te gillen. Hij nam een aantal seconden om op adem te komen voor hij zijn collega’s kon vertellen wat hij had gezien. Zijn collega’s gingen om hem heen staan om de uitleg te horen.

Screenshot 1

Gillen

Een beest

Zij keken hem nieuwsgierig aan. Hij stond daar met een bleek gezicht. De mannen wilden graag weten wat hij had gezien. Wat was het? Na een tijdje vertelde hij ze eindelijk dat er een beest in de boomstam zat!

Beast

Een beest

Ontzettend bang

Zij geloofden hem niet, ook al konden zij zien hoe bang en angstig hij was. Zijn reactie was zo heftig dat zij allemaal stopten met de taken. Dit was niet iets wat dagelijks gebeurde.

Screenshot 7

Ontzettend bang

Wat het was

De andere houthakkers besloten om het zelf te gaan bekijken. Diegenen die gingen waren ontzettend verbaasd. Hoe kon zoiets daarin terecht komen? Waarschijnlijk was het belangrijker om te weten wat dit nou eigenlijk was!

What It Was

Wat het was

Voor de experts

Het was eng voor hun allemaal. Zij zijn nog nooit zoiets tegengekomen voor die dag. Normaal gesproken was dit iets wat alleen wetenschappers en archeologen zullen ontdekken.

Screenshot 6

Voor de experts

Telefoontje

De houthakkers waren zich allemaal van één ding bewust. Zij hadden te maken met een boom die ze niet zouden kunnen gebruiken, wat zou gelden als een verlies voor de klus. Mocht dit waar zijn, dan wisten ze dat zij zojuist op iets belangrijks en waardevols waren uitgekomen. Ze besloten om de meest logische stap te nemen: hun manager bellen. Helaas zei hun leidinggevende dat ze hun werk niet konden afmaken.

Phone Call

Telefoontje

Tanden

Als je in de boomstam keek leek het alsof er een monster in zat! Anderen geloofden dat het een felle hond was die gromde en zijn tanden liet zien. Maar wat was er waar?

Teeth

Tanden

Een levend wezen

Hoewel mensen het fenomeen op verschillende manieren beschreven, waren ze het over één ding eens. Iedereen dacht dat het een levend wezen was. Ook al was het dood, dat hield in dat het ooit heeft geleefd. Het hele team was nu nieuwsgierig. Hoe kwam zoiets in een holle boom terecht?

Screenshot 11

Een levend wezen

Gemummificeerd

De manier waarop het dier vast kwam te zitten, liet zien dat het een weg naar buiten probeerde te vinden. Helaas is het dier daar bevroren. Wij zijn ervan overtuigd dat jij ook wilt weten wat ermee is gebeurd.

Mummified

Gemummificeerd

Een betere kijk erop

Zij hadden veel vragen en raadsels, maar er bleek een goed antwoord te zijn. De tanden van het dier vertelden alles, maar dit kon je alleen zien als je het van dichtbij bekeek. Zodra zij dit deden viel alles op zijn plek.

Screenshot 18

Een betere kijk erop

Advertentie